8 mei 2020

Belangrijk nieuws VOOR uw afspraak

Door EM

Gelukkig mag ik u weer ontvangen, maar omdat het Coronavirus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld voor uw en mijn veiligheid. U wordt geacht deze te lezen en te respecteren. 

 • Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot een minimum wordt beperkt
 • In de wachtruimte staat straks nog maar 1 stoel, zo opgesteld, dat u altijd op minimaal 1,5 meter afstand bent van medepatiënten, mochten die er toch nog zijn. Er is ruimte genoeg om elkaar te passeren. Kom op tijd, maar niet te vroeg; 
 • Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken (hou hier svp rekening mee)
 • Kom zoveel mogelijk alleen, laat uw partner (indien mogelijk) thuis. Een van beide ouders kan uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen; 
 • Neemt u zo min mogelijk spullen mee en stopt u uw spullen die noodzakelijk zijn, weg in uw tas of jaszak
 • Bij binnenkomst ontsmet u de handen middels de beschikbare desinfecterende handgel
 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep/handgel 
 • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raakt u zo min mogelijk aan in de praktijk 
 • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand 
 • Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiek contact tot een minimum beperkt 
 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan en tevens vlak voor de daadwerkelijke behandeling doe ik dit om te checken of er iets is veranderd (of voor het geval de afspraak al voor deze situatie was gemaakt) 
 • Blijf SVP thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt dan geacht uw afspraak te annuleren. Tot nader order worden deze annuleringen u, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht
 • Chirurgische mondkapjes (niet zijnde FFP2) zijn indien gewenst tegen een bijdrage van € 1.50 bij de voordeur beschikbaar. Een eigen mondkapje meebrengen is uiteraard geen enkel probleem
 • De extra hygiënische maatregelen die ik moet nemen zijn best kostbaar. Vooralsnog neem ik die voor eigen rekening maar ik kan niet uitsluiten dat ik in de toekomst mijn tarieven iets moet verhogen. Ik hoop dat u hier begrip voor heeft.