Vergoeding

Ik adviseer u dus ook om dit (liefst ook per e-mail) te controleren bij uw (aspirant) verzekeraar. Hierbij een link naar de Zorgverzekeraars:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/neuromusculaire-therapie

in deze lijst staan de verzekeraars vermeldt die NeuroMusculaire Therapie onder prestatiecode 24013 (=neuromusculaire behandeling) vergoeden en zo ja of dat geheel of gedeeltelijk/gemaximeerd is, in een totaal bedrag of per behandeling.

Overigens valt Neuromusculaire therapie onder de dekking van alternatieve geneeswijze en niet onder de algemene fysio vergoeding.


Algemene opmerking m.b.t. de vergoeding door verzekeraars:

De zorgverzekeraars zijn hun eisen continu aan het bijstellen en deze verschillen helaas ook nog eens per verzekeraar.
Of de vergoeding in de toekomst nog gehandhaafd zal blijven valt nog te bezien.
De grenzen van het acceptabele zijn nu wel bereikt (5 jaar hbo opleiding).
Het ziet ernaar uit dat hier steeds meer ‘eisen’ bijkomen en de verzekeraars hun ‘dekking’ steeds verder uitkleden tegenover een hogere premie.
De investeringen (tijd en geld) die hiervoor nodig zijn, wegen niet meer op tegen het in aantal afnemende mensen dat nog aanvullend verzekerd is en dus gebruikt maakt van deze vergoedingen.
Gelukkig zijn het aantal behandelingen op het gebied van Neuro Musculaire therapie vaak een stuk minder dan van bijvoorbeeld een fysio of een manueel therapeut, waardoor wij, in combinatie met een redelijk tarief, de kosten voor u zo beperkt mogelijk kunnen houden.
Het gaat hier overigens om het wegnemen van een behandelbare neuro musculaire beperking of het onderhouden van uw (spier)gezondheid en welbevinden.
Ter vergelijk; een sauna bezoek of een bezoek aan een schoonheids specialist(e) of kapper komt ook niet voor vergoeding in aanmerking maar vind ook af en toe plaats. Voor een aantal van mijn cliënten is er derhalve voldoende reden om ook zonder vergoeding toch langs te komen voor ‘onderhoud’.

Last but not least… alleen de Neuromusculaire Behandeling kan dus voor vergoeding in aanmerking komen, alle overige diensten en/of producten die u bij mij afneemt komen NIET voor vergoeding in aanmerking.