Voeding

Over voeding zou ik inmiddels een heel boek kunnen schrijven. Misschien komt dat er nog eens van…

Voedingsbegeleiding is werkelijk maatwerk en per persoon totaal verschillend, afhankelijk van lichaamscompositie, werk en activiteiten. Op basis van mijn bodybuilding leefstijl, heb ik inmiddels alle vormen van dieet/voedingsstijlen doorlopen. Al met al is de eindconclusie eigenlijk dat gevarieerd eten maar vooral de keuze om consequent onder of boven uw individuele calorieën behoefte te blijven van doorslag gevend belang of u, af zult vallen of (indien gewenst) in gewicht zult toenemen. In de bodybuilding wereld kennen we dit verschil als ‘cutten’ en ‘bulken’. In de bulk periode gaan wij iets in calorie overschot eten om spiermassa aan te kunnen maken (waardoor ook het metabolisme vaak toeneemt) en in de “cut” periode halen wij eventueel te veel opgedaan vet weer weg. Hierdoor weten zij als geen ander wat er nodig is voor beide situatie’s, of, indien gewenst op het behaalde gewicht te blijven.

Door met name individuele berekeningen te maken en ook te loggen wat men eet, ontstaat genoeg ruimte voor variatie, mits binnen de gestelde calorie grenzen wordt gebleven en dit over een gemiddelde van 7 dagen ook consequent wordt gevolgd. Vaak schiet men in het weekend dermate door dat het gemiddelde per dag over een hele week net over de grens gaat, hetgeen stilstand of zelfs het tegenovergestelde van het doel tot gevolg heeft.

Mocht u n.a.v. het bovenste een gepersonaliseerd advies willen dan kunt u mij bereiken via whatsapp (06-55171007) om aan te geven dat u een voedingsconsult wilt boeken. Een dergelijk consult komt overigens niet voor vergoeding in aanmerking, maar staat wel garant voor individuele begeleiding obv inmiddels 39 jaar ervaring op het gebied van voeding en krachtsport.