Voeding

Over voeding zou ik inmiddels een heel boek kunnen schrijven. Misschien komt dat er nog eens van…

Vooralsnog zijn er inmiddels veel relatief ‘nieuwe’ inzichten waar ik uit eigen ervaring over kan vertellen… zo ben ik zelf na een intensieve verdieping in voedingsmethoden, de voedingspiramide, orthomoleculaire voeding, het atkins dieet, zuur/base, bloedgroep dieet en noem het allemaal maar op, tot zeer werk- en leefbare inzichten gekomen.

Uiteindelijk leverde dit een zeer werkzame levens-stijl methode op (express geen dieet), die in principe voor iedereen praktisch toepasbaar is, maar wel degelijke een 2 tot 3 weken durende gefaseerde ‘suiker-ontwenning’ met zich meebrengt.

De methodes of liever “nieuwe levensstijl” waar ik op doel zijn:
Intermittent Fasting (onderbroken vasten)

Dit, bij voorkeur in combinatie met het Keto dieet. U gaat hierbij overschakelen van suiker (koolhydraten) naar vet verbranding zonder enorm af te zien of honger te lijden!

Op basis van deze twee steekwoorden kunt u wellicht al zelf een zoektocht starten op internet, maar ik kan het u ook gemakkelijk maken door in een consult alle ins-en-outs en vooral ook valkuilen te vertellen. Er is op internet behoorlijk veel ‘wild-groei’ en verkeerde info of de juiste verhoudingen koolhydraten, eiwitten en vetten. Uit eigen ervaring kan ik daarbij gericht op uw situatie van toegevoegde waarde zijn.

Werkt het?
Ikzelf ben in de periode Juli tot December 20kg en 12,5% vet kwijtgeraakt, voel mijzelf veel fitter en bemerk in mijn sport (CrossFit) een enorme toename in kracht en uithoudingsvermogen. Kortom het is geen methode die je zwakker maakt, in tegendeel. Het voelt ook niet als dieet, vandaar de term “nieuwe levensstijl”.

Mocht uw interesse gewekt zijn, kan ik u daar via een consult (reguliere tarief) verder mee op de goede weg helpen. Ook voor mensen die vegetarisch willen leven of mensen die onregelmatige diensten draaien zijn er prima oplossingen.

Meer vragen hieromtrent?

Stel uw vraag via onderstaand formulier:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.